Szivárvány köz – Szereplők

Szilvássy-Schechner Milán (22 éves)

Harmadszorra végre felvették a pesti egyetemre. Milán szülei értelmiségiek, kiknek egyszem gyermeke azt tervezi, hogy több diplomát szed össze, mint amennyi kettejüknek van együttvéve. Milán szerencséjére a család olyan prűd, hogy a csajok otthon egy bő évtizedig még szóba sem kerülnének. Szilvássy Schechnerék szerint Milánka még pubertál. Pedig dehogy... Csak meleg.


Milán egy kis fazonigazítást követően.
 
Orsós Richárd – Ricsi (25 éves)

Egy álmos faluból jött fel Budapestre, évekkel ezelőtt. A családja mindent tud, hisz már 14 évesen tette a szépet a szomszéd építkezés fess kiállású kőmívessegédjének. Pár év alatt nagyjából minden melóba belekóstolt: volt biztonsági őr, butiktündér, gyorséttermi takarító, villamosvezető, zöldséges, most éppen csapos egy meleg bárban. 


Richie egy kis fazonigazítást követően.

 Jam Bori (35 és egyre jobb!)

Bori testnevelő-tanárnő, agya Euthanáziáéval vetekszik, de ezt karcos modorával (szerinte sikeresen) ellenpontozza. Amióta az eszét tudja, a lányok érdeklik. Az ember el sem hinné, hogy egy ilyen kemény csaj mennyire félénk és érzelmes lehet. És milyen legyen a nagy Ó? Legyen öntudatos, de nőies, lágy és vagány, szeressen hegyet mászni, korongozni, meg persze a korai expresszionistákat.

 
EUthanázia
(Születési idejét még a tatárjárás előtt államtitoknak minősítették.)
 
Euthanázia, az egykor ünnepelt transzvesztita művész minden hangulatához tart egy parókát. Amikor rosszkedvű, Chantalnak kell szólítani. A kies Kárpát utca egyik bérházának legfelső szintjén lakik, négy macskával és egy kaméleonnal. Lakása egy empire budoár és egy pályaudvari váróterem sajátos elegye, amely valódi átjáróház: itt mindenki kap egy csésze tibeti füstölt teát és néhány jó tanácsot.
 
Richie és Milán egy alternatív univerzumban...

Szöveg: Tom of Inland • Rajz: Zorro de Bianco
Szivárvány köz © Fehér Zoltán (2003-2022)

Nincsenek megjegyzések: